Marit's Schoonheidssalon

Massages

Tijdens mijn behandelingen is de massage een heel belangrijk onderdeel. Aangeraakt worden is heel helend, Ik werk op de ontspanning, de afvoer van afvalstoffen, het bindweefsel, het stimuleren van de fibroblasten die de collageen aanmaak stimuleren en in deze fase ontstaat dan het herstel van de huid. Dit kan alleen als je ontspannen bent(massage), meditatie of tijdens je slaap. Afhankelijk van de huidconditie maak ik een keuze of combinatie van verschillende massages. Wanneer ik begin te masseren ga ik invoelen waar naast huidverbetering en ontspanning de behoefte ligt.

Cosmetische bindweefselmassage

Verbetering van de huidconditie, activeren van de celvernieuwing, betere doorbloeding van de huid. Toegepast bij: Acné (segmentaal), Littekens, rokershuid,verslapte huid, couperose om de vaatwand te verstevigen en als voorbereiding van een cosmetische ingreep om de huid in goede conditie te brengen.

Manuele Lymfe Drainage

Een zachte ontspannende massage die de afvoer van afvalstoffen en lymfe stimuleert en de weerstand verhoogt. Toegepast bij Acné, onrustige nerveuze huid, na een ooglidcorrectie, na de bindweefselmassage, bij stress.

Shiatsu massage

Een drukpuntmassage voor meer evenwicht in de huid wanneer er overactieve en onderactieve aspecten van het functioneren van de huid zijn. Yin-Yang. Door de aanraking is er ontspanning en komen er soms emoties los. Shiatsu kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de huid verbeteren. Energie gaat stromen.

Naturel Beauty

Een combinatie van deze drie massage technieken.

Cosmetische Cupping massage

Door middel van vacuum zuigtechniek met een silicone cup wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd. Waardoor een verbeterde afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingstoffen en zuurstof in het weefsel. Door glijdende bewegingen met de cups is de massage ook heel ontspannend. Vermindering van de lijntjes en losmaken van verklevingen.

Hot Stone Massage

Door de combinatie van warmte en beweging kan je dieper in het spierweefsel doordringen, het helpt afvalstoffen afvoeren en de huid te ontgiften en ontspannen. Toegepast bij spanning, stress,lichte spierpijn, slechte doorbloeding, koude.

Bij Academy Therapists van Inge Deceuninck

De academie staat voor opleidingen in manuele technieken ter verjonging van het gelaat en verbetering van de huid. Ik heb hier verschillende specialisaties gedaan:

Skin Analysis

Analyseren van het gelaat en een persoonlijk behandelplan opstellen om de huid te verbeteren voor in de salon en thuis.

Naturel Face Lifting

In één behandeling worden 6 weefsels aangepakt: opperhuid,bindweefsel,spierweefsel,peesweefsel en botweefsel. Mooiste resultaten: rimpel bestrijding rond de ogen en wangen, lifting van de kaaklijn en onderkin.

Meridian Facial

Een zachte techniek die ondermeer rust brengt in de ortho-sympaticus. (het deel van het zenuwstelsel wat veelal overactief is) Op basis van de vijf-elementen leer en via meridiaan punten op het decolleté, de nek, de schedel en het gelaat creëren we weer evenwicht inlichaam en geest. Het helpt de huid zich te vernieuwen en te verjongen door de celvernieuwing te stimuleren.

Tone Booster

Een intense techniek specifiek op het spierweefsel van het gelaat. De behandeling is gericht op de zone’s die lifting nodig hebben. Oogleden,neus-lippenplooi, de kaaklijn en onderkin.

Collagen Booster

Een intense techniek gericht op het bindweefsel in het gelaat, de hals en het decolleté. De behandeling richt zich op het bestrijden van rimpels.